Artikelen
NHG kostengrens 2023

NHG-kostengrens stijgt naar € 405.000  kopie

In 2023 is de grens voor een NHG-hypotheek omhooggegaan naar € 405.000. In 2022 was de grens € 355.000. Voor leningen met zogenaamde energiebesparende maatregelen geldt een hogere kostengrens. Met Energie Besparende Voorzieningen is de kostengrens in 2023 € 429.300.

houten huis hypotheek

Verduidelijking uitgangspunt Belastingdienst gespreide schenking eigen woning kopie

De Belastingdienst heeft inmiddels hun zienswijze duidelijker omschreven wanneer gebruik gemaakt kan worden van gespreide schenking ten behoeve van de eigen woning. Lees hier meer over hoe de mogelijkheden van gespreide schenking in 2022 en 2023.

ouders hypotheek

Voor de jaarwisseling schenken voor de eigen woning kopie

De ‘jubelton’ wordt vanaf 2023 afgeschaft. Dat betekent dat je alleen dit jaar nog ruim een ton belastingvrij over kunt maken voor de eigen woning. Wat kun je als ouder nu nog doen om je kind te helpen bij de financiering van een eigen woning op een belastingvriendelijke manier? 

echtscheiding

Einde relatie en woningbehoud

Beëindiging van een relatie is een van de meest voorkomende redenen om een ​​huis te moeten verkopen. Meestal wil een van de partners in de woning blijven, maar kan dat wel? 

Miljoenennota 2023

Belangrijke plannen uit de miljoenennota  kopie

Op Prinsjesdag is de miljoenennota gepresenteerd. Welke voorstellen zijn belangrijk voor woningeigenaren en hun hypotheek? 

zonnepanelen hypotheek

Het Energiebespaarbudget

Of je nu een huis koopt, verbouwt of de hypotheek oversluit, met het Energiebespaarbudget kun je extra geld krijgen om de woning te verduurzamen.

Phone icon

bel ons op
?????

email icon

Stuur een mail naar
?????

hous icon

Bezoek ons op
?????

Heb je vragen? Neem vrijblijvend contact op

bedrijfs logo wit

Als adviseur is het onze taak dat jij in jouw privéleven weet dat de financiële zaken goed geregeld zijn. Denk bijvoorbeeld aan aansprakelijkheid- of andere schadeverzekeringen, en ook aan de meer complexe zaken als jouw hypotheek en financiële planning. Een huis kopen, trouwen of samenwonen, kinderen krijgen, studerende kinderen, stoppen met werken;  Wij helpen je zodat je goed op deze en andere gebeurtenissen bent voorbereid.

Contact
Openingstijden

Ma t/m Vr
09:00 - 17:00

Avonduren op afspraak

Kantoorgegevens

AFM

12041189
Kifid 300.015090
KVK 55516491
Volg ons op social media
Deel deze pagina
© Dutch media lab